По три године затвора руководиоцима фабрике “МБ Наменска”

Срна
Foto: РТС

БЕОГРАД - Основни суд у Ивањици осудио је руководиоце фабрике “МБ Наменска” у Лучанима Владимира Лончаревића и Тому Стојића на казне затвора од по три године као одговорне за смрт радника фабрике Миломира Миливојевића и Милојка Игњатовића који су страдали у експлозији 2017. године.

Они су осуђени за тешко кривично ђело против опште безбједности. Ријеч је о првостепеној пресуди на коју и одбрана и тужилаштво имају право жалбе.

Адвокат Владимир Тодорић, који заступа породицу Миломира Миливојевића, рекао је да је задовољан осуђујућом пресудом и поручио да ће “одахнути” тек када та пресуда буде правоснажна, преноси РТС.

Бранилац осуђених адвокат Драган Палибрк подсјетио је да је иста пресуда донесена прије годину и по дана, те да ју је Апелациони суд у Крагујевцу укинуо и вратио на поновно суђење.

“У поновљеном поступку није се догодило ништа ново, ни круцијално, ниједан нови доказ, ниједна нова чињеница на коју је Апелациони суд указао, а овај судија је донео истоветну пресуду”, рекао је Палибрк.

Он је нагласио да је у протеклих пет година, колико је трајао поступак, бранио истину и двоје невиних људи, као и Радоша Миловановића, који је такође био оптужен, али је преминуо током процеса.

“Ја сам бранио истину, двоје невиних људи, бранио сам ту фабрику која је деценијама понос Драгачевског краја и западне Србије и у којој је запослено на хиљаде људи. И на крају, бранио сам Србију чија је наменска индустрија жМилан Благојевићж велико благо”, истакао је Палибрк.

У експлозији у погону Намјенске фабрике у Лучанима 14. јула 2017. године радник Милојко Игњатовић преминуо је на лицу мјеста, а његов колега Миломир Миливојевић је задобио тешке повреде од којих је преминуо након двије седмице на Војномедицинској академији у Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана