Po tri godine zatvora rukovodiocima fabrike “MB Namenska”

Srna
Foto: RTS

BEOGRAD - Osnovni sud u Ivanjici osudio je rukovodioce fabrike “MB Namenska” u Lučanima Vladimira Lončarevića i Tomu Stojića na kazne zatvora od po tri godine kao odgovorne za smrt radnika fabrike Milomira Milivojevića i Milojka Ignjatovića koji su stradali u eksploziji 2017. godine.

Oni su osuđeni za teško krivično đelo protiv opšte bezbjednosti. Riječ je o prvostepenoj presudi na koju i odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe.

Advokat Vladimir Todorić, koji zastupa porodicu Milomira Milivojevića, rekao je da je zadovoljan osuđujućom presudom i poručio da će “odahnuti” tek kada ta presuda bude pravosnažna, prenosi RTS.

Branilac osuđenih advokat Dragan Palibrk podsjetio je da je ista presuda donesena prije godinu i po dana, te da ju je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo i vratio na ponovno suđenje.

“U ponovljenom postupku nije se dogodilo ništa novo, ni krucijalno, nijedan novi dokaz, nijedna nova činjenica na koju je Apelacioni sud ukazao, a ovaj sudija je doneo istovetnu presudu”, rekao je Palibrk.

On je naglasio da je u proteklih pet godina, koliko je trajao postupak, branio istinu i dvoje nevinih ljudi, kao i Radoša Milovanovića, koji je takođe bio optužen, ali je preminuo tokom procesa.

“Ja sam branio istinu, dvoje nevinih ljudi, branio sam tu fabriku koja je decenijama ponos Dragačevskog kraja i zapadne Srbije i u kojoj je zaposleno na hiljade ljudi. I na kraju, branio sam Srbiju čija je namenska industrija žMilan Blagojevićž veliko blago”, istakao je Palibrk.

U eksploziji u pogonu Namjenske fabrike u Lučanima 14. jula 2017. godine radnik Milojko Ignjatović preminuo je na licu mjesta, a njegov kolega Milomir Milivojević je zadobio teške povrede od kojih je preminuo nakon dvije sedmice na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana