Петру Петковићу забрањено да посјети Космет

Танјуг
Петру Петковићу забрањено да посјети Космет

БЕОГРАД - Директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу забрањено је да данас посјети КиМ, сазнаје Танјуг.

Петковић је данас, на Крстовдан, требало да отвори трг невино страдалој браћи Милић у Косовској Митровици и посјети нападнутог српског младића Немању Митровића у болници.

То је девета посјета која је Петковићу забрањена од почетка прошле године.

Петковић: Неће нам Курти забрањивати да помажемо народу на КиМ

Директор канцеларије Петар Петковић изјавио је данас, након што му је поново забрањен улазак на територију КиМ, девети пут за редом, да неће одустати од посјета и да му Приштина неће забрањивати да помаже српском народу на КиМ.

Петковић је нагласио да Приштина која му забрањује да уђе на КиМ најдиректније гази и крши споразум о званичним посетама.

"Посету сам на време најавио и у складу са свим процедурама. Јасно је да Приштина не жели нормализацију односа када ми као главном преговарачу Београда, не дозвољавају улазак на КиМ. Јасно је да Приштина не жели наставак договора са Београдом", изјавио је Петковић за ТВ Мост.

Директор Канцеларије за КиМ је тим поводом упитао да ли је Куртију засметало што је данас планирао да појсети Немању Митровића, којег су ножем напали и повриједили Албанци.

"Да ли Курти мисли да то што се десило том младићу може да се сакрије, па не може, као ни стотине инцидената и напада који се свакодневно дешавају, на све што је српско, на имовину СПЦ,... Да ли је Аљбин Курти мислио да ће мојом забраном уласка забранити и отварање Трга браће Милић, неце, Трг ће бити отворен у Косовској Митровици на велелепан нацин", казао је он.

Петковић је посетио да су браћа Милић близанци који су страдали као припадници Војске Југославије борећи се за Косово и Метохију.

Петковиц је рекао да је за данас планирао и разговор са српским народом о безбједности и другим проблемима.

"Курти оваквим понашањем шаље поруку да не жели да разговара већ жели тензије, жели да изазове сукобе и дестабилизацију на КиМ", навео је Петковић.

Према његовим ријечима, то што граде базе и врше упад са тзв. припадницима КБС, а немају права то да раде, јер крше споразум из 2013. године, све су то показатељи да Курти жели сукобе на овим просторима.

Директор Канцеларије за КиМ каже да оно што треба да буде нормално и израз добре воље и дијалога Курти не прихвата.

Петковић наглашава да неће одустати од доласка на КиМ, јер не одустаје од борбе и потребе да буде са својим народом.

Он је напоменуо да видимо на који се начин предсједник Александар Вучиц бори за мир на простору КиМ и Западног Балкана.

Пековић каже да Канцеларија за КиМ има доста пројеката за помоћ свом народу.

Он упозорава и да је Курти тај који ће запалити буре барута на Балкану.

"Данашња забрана уласка је нечувена и то је показатељ колико је Приштина нервозна, и колико нема такта за све оно што ради. Више и не крију да крше све споразуме и показују да не жели договоре", наео је Петковић.

Према његовим ријечима, данашњим чином Приштине Курти показује да не жели мир.

"За разлику од председника Вучића, Курти говори како це Београд да нападне Косово и угрози регион. То се неће десити. Курти је тај који ће запалити буре барута овде на Западном Балкану. Ми никада нећемо одустати од нашег народа на КиМ", поручио је Петар Петковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана