Петронијевић: У убиство Ивановића умјешани страни обавјештајци

Танјуг
Петронијевић: У убиство Ивановића умјешани страни обавјештајци

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Убиство Оливера Ивановића је било добро испланирано и у њега је умјешан страни фактор, односно нека од страних обавјештајних служби, са циљем да се дестабилизује тај простор и да се изазову сукоби, сматра адвокат Горан Петронијевић.


"Убиство Оливера Ивановића је добро испланирано и у то је умешан страни фактор, дакле неко од страних обавештајних служби. Знамо ко доле води читаву причу, ко има за задатак и циљ дестабилизацију тог простора. Ивановић је био одлична мета", каже Петронијевић.

Он подсјећа да је Убијени Ивановић у својој предизборној кампањи имао, како је рекао, неспоразуме са неким Србима.

"С друге стране, косовска власт га је хапсила и држала четири године у притвору и називала га ратним злочинцем. Могло се прстом уперити на кога ког хоћете. Мислим да је то масло и план са стране, који је имао за циљ дестабилизацију и изазивање сукоба", наводи Петронијевић.

Он сматра да је оптужница подигнута у случају тог убиства катастрофална и заправо има за циљ да прикрије ко је извршио и наручио Ивановићево убиство.

"Првог тренутка, после убиства, мој став је био да уколико не буде интегрисане истраге у којој ће учествовати косовска полиција, органи Еулекса и истражни органи Србије, неће бити ништа од истраге. То се и догодило. Јер оно што су они радили води ка томе да се прикрије прави извршилац, да се прикрије начин извршења, да се прикрије онај ко је наручио убиство", напомиње Петронијевић за Косово онлајн.

Адвокат указује и да се трагедија која се догодила користи у политичке сврхе, те да нико на Косову, па ни они који се баве истрагама, али ни само тужилаштво, више немају за циљ да открију које је убио Оливера Ивановића, већ да прикрију ко је то урадио.

"Косовске власти од својих спонзора преко океана имају обећање да ће у врло кратком временском периоду Трампова администрација сићи са сцене, да ће они вратити демократску администрацију, која је била архитекта такозване косовске државе. То се неће догодити, али задатак Албанаца је да одуговлаче. И то што се не формира влада се ради због тога да би се добило на времену. Међутим, све што Албанци тренутно раде, заправо, раде у корист своје штете", оцењује Петронијевић.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана