Петронијевић: САД дале миг Приштини да сруши Вашингтонски споразум

Срна
Петронијевић: САД дале миг Приштини да сруши Вашингтонски споразум

БЕОГРАД - САД су дале миг Приштини да аплицирањем за чланство у Савјету Европе сруши Вашингтонски споразум и због тога никоге на треба да чуде скандалозни потези и запаљиве изјаве премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија, оцијенио је данас адвокат Горан Петронијевић.

Говорећи о Куртију и његовим порукама, Петронијевић је навео да је приштински вођа марионета оних који њиме управљају, односно "звучник који се појављује и прича шта му се каже, и то због укупног притиска на Србију".

"Курти невешто улази у западни модел пропагандног рата. Последице његовог чињења су за нас проблематичне, јер то што прича и ради није његова воља, већ моћника који стоје иза њега," рекао је Петронијевић.

Коментаришући рушење Вашингтонског споразума, Петронијевић је рекао да не зна како било ко може да вјерује у споразуме направљене под окриљем САД.

"Не постоји споразум који Приштина није прекршила, а ниједан није направљен да би трајао, већ да би се непринцијелно тумачио и служио као мина за нашу страну", рекао је Петронијевић за Телевизију "Хепи".

Према његовим ријечима, Србија не може и неће добити ништа од ЕУ, истакавши да Унија не може да обезбиједи гас и друге енергенте ни за себе, а камоли за друге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана