Petronijević: SAD dale mig Prištini da sruši Vašingtonski sporazum

Srna
Petronijević: SAD dale mig Prištini da sruši Vašingtonski sporazum

BEOGRAD - SAD su dale mig Prištini da apliciranjem za članstvo u Savjetu Evrope sruši Vašingtonski sporazum i zbog toga nikoge na treba da čude skandalozni potezi i zapaljive izjave premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija, ocijenio je danas advokat Goran Petronijević.

Govoreći o Kurtiju i njegovim porukama, Petronijević je naveo da je prištinski vođa marioneta onih koji njime upravljaju, odnosno "zvučnik koji se pojavljuje i priča šta mu se kaže, i to zbog ukupnog pritiska na Srbiju".

"Kurti nevešto ulazi u zapadni model propagandnog rata. Posledice njegovog činjenja su za nas problematične, jer to što priča i radi nije njegova volja, već moćnika koji stoje iza njega," rekao je Petronijević.

Komentarišući rušenje Vašingtonskog sporazuma, Petronijević je rekao da ne zna kako bilo ko može da vjeruje u sporazume napravljene pod okriljem SAD.

"Ne postoji sporazum koji Priština nije prekršila, a nijedan nije napravljen da bi trajao, već da bi se neprincijelno tumačio i služio kao mina za našu stranu", rekao je Petronijević za Televiziju "Hepi".

Prema njegovim riječima, Srbija ne može i neće dobiti ništa od EU, istakavši da Unija ne može da obezbijedi gas i druge energente ni za sebe, a kamoli za druge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana