Петронијевић: Радоичић и његови саборци нису преговарали ни са ким, па ни са КФОР-ом

ГС
Петронијевић: Радоичић и његови саборци нису преговарали ни са ким, па ни са КФОР-ом

Адвокат Горан Петронијевић огласио се поводом лажних навода који су се појавили у појединим медијима, а тичу се његовог клијента Милана Радоичића.

Његово саопштење преносимо у целости:

"Имајући у виду лажи које су се појавиле у неким медијима и наводним извештајима међународних организација у којима се наводи да су постојали преговори или договор на основу кога су се мој клијент Милан Радоичић и његови саборци повукли након догађаја у селу Бањска, одбацујемо ове лажи као чисте измишљотине и тврдим да мој клијент и његови саборци нису преговарали ни са ким, па ни са КФОР-ом.

Овом приликом желим да у име свог клијента још једном демантујем и лажи које се изнова пласирају да је било који од ових момака ушао у манастир Бањска. Истичемо да је то гнусна лаж која има за циљ да се они укаљају. Једини наоружани људи који су ушли у манастир Бањска касније тог дана су чланови Куртијевих фаланги. За сви време сукоба у манастиру је била група српских ходочасника, који то могу да потврде.

На крају, желим јасно да питам, шта је циљ ових лажи? Чему и коме треба да послуже? Да ли је то намера да се Срби поделе и у њих унесе раздор? Сигуран сам да се то неће десити, па зато и тражимо да КФОР изађе и јавно саопшти када, где, са ким и о чему је преговарао? И, наравно, да за своје тврдње представи јасне и недвосмислене доказе", навео је Петронијевић, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана