Петковић: Приштина учинила живот Срба немогућим

Срна
Петковић: Приштина учинила живот Срба немогућим

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је на састанку са специјалним изаслаником Француске за Балкан Ренеом Троказом да је Приштина низом потеза у протеклом периоду живот Срба на Космету учинила немогућим и неодрживим.

Петковић је указао да је Приштина показала недостатак добре воље за рјешавање питања попут формирања Заједнице српских општина, укидања динара и других, као и за постизање било каквог, балансираног, компромисног и одрживог рјешења, што за посљедицу има само наставак исељавања Срба и даљи притисак и репресију над њима.

Он је посебно указао на немогуће услове које је Приштина створила за спровођење референдума за смјену лажних градоначелника, на сјеверу покрајине, с циљем да референдум не буде одржан и да буде настављена тортура над српским становништвом, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Петковић је указао и да је, осим смјене градоначелника, потребно и распуштање локалних скупштина и оставке одборника, што би коначно довело до заустављања ситуације у којој општине на сјеверу води такозвана власт која има мање од 3,5 одсто подршке бирача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана