Petković: Priština učinila život Srba nemogućim

Srna
Petković: Priština učinila život Srba nemogućim

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je na sastanku sa specijalnim izaslanikom Francuske za Balkan Reneom Trokazom da je Priština nizom poteza u proteklom periodu život Srba na Kosmetu učinila nemogućim i neodrživim.

Petković je ukazao da je Priština pokazala nedostatak dobre volje za rješavanje pitanja poput formiranja Zajednice srpskih opština, ukidanja dinara i drugih, kao i za postizanje bilo kakvog, balansiranog, kompromisnog i održivog rješenja, što za posljedicu ima samo nastavak iseljavanja Srba i dalji pritisak i represiju nad njima.

On je posebno ukazao na nemoguće uslove koje je Priština stvorila za sprovođenje referenduma za smjenu lažnih gradonačelnika, na sjeveru pokrajine, s ciljem da referendum ne bude održan i da bude nastavljena tortura nad srpskim stanovništvom, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je ukazao i da je, osim smjene gradonačelnika, potrebno i raspuštanje lokalnih skupština i ostavke odbornika, što bi konačno dovelo do zaustavljanja situacije u kojoj opštine na sjeveru vodi takozvana vlast koja ima manje od 3,5 odsto podrške birača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana