Петковић посјетио дјечака којег су претукли Албанци

Срна
Петковић посјетио дјечака којег су претукли Албанци

ГОЈБУЉА - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић посјетио је данас тринаестогодишњег Николу Перића из Гојбуље крај Вучитрна, којег је почетком јула претукла група Албанаца.

Петковић је током разговора са преосталим Србима у селима Бањска и Гојбуља истакао да се у српским срединама на Косову и Метохији ове године догодило 85 инцидената.

Он је навео да је због инцидената у Гојбуљи тражено и од међународних званичника, Кфора и других који треба да обезбјеђују тај простор да се брину о безбједности Срба и појачају патроле, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

“Постоји забринитост за безбедност нашег народа у српским срединама, с обзиром на то да /премијер самопроглашеног Косова/ Аљбин Курти није желео да се сагласи са предлогом ЕУ да се обе стране суздрже од акција које би довеле до дестабилизације на терену”, рекао је Петковић.

Овом приликом је истакао да је држава Србија уз свој народ и уз Николу Перића и његову породицу, уз Гојбуљу, уз српски народ на Косову и Метохији.

“Боримо се да сачувамо мир, а ми ћемо се трудити и у оквиру дијалога и на све могуће начине да, пре свега, осветлимо тежину проблема са којима се Срби суочавају. Ми ћемо и финансијски и у сваком другом смислу да помогнемо, као што чинимо и до сада, како бисмо омогућили нашем народу на Косову и Метохији, посебно јужно од Ибра, да имају живот достојан човека у 21. веку”, рекао је Петковић.

Он је истакао да је данас дошао да поздрави породицу Перић, те поручио да у Гојбуљу дође ко хоће да упозна јунака од 13 година, који је претучен од стране албанских екстремиста, само због тога што је Србин, што носи српско име и презиме и због тога што носи православни крстић, који му је у тренутку напада био скинут са груди и погажен.

Никола је током ове посјете рекао да се и даље плаши за своју безбједност, да му није свеједно да сада изађе и да игра фудбал.

“Мени ни раније није било свеједно, а посебно сада након пребијања. Пре десетак дана су ми бацили петарде овде и тада сам се уплашио”, рекао је Никола.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана