Petković posjetio dječaka kojeg su pretukli Albanci

Srna
Petković posjetio dječaka kojeg su pretukli Albanci

GOJBULjA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posjetio je danas trinaestogodišnjeg Nikolu Perića iz Gojbulje kraj Vučitrna, kojeg je početkom jula pretukla grupa Albanaca.

Petković je tokom razgovora sa preostalim Srbima u selima Banjska i Gojbulja istakao da se u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji ove godine dogodilo 85 incidenata.

On je naveo da je zbog incidenata u Gojbulji traženo i od međunarodnih zvaničnika, Kfora i drugih koji treba da obezbjeđuju taj prostor da se brinu o bezbjednosti Srba i pojačaju patrole, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Postoji zabrinitost za bezbednost našeg naroda u srpskim sredinama, s obzirom na to da /premijer samoproglašenog Kosova/ Aljbin Kurti nije želeo da se saglasi sa predlogom EU da se obe strane suzdrže od akcija koje bi dovele do destabilizacije na terenu”, rekao je Petković.

Ovom prilikom je istakao da je država Srbija uz svoj narod i uz Nikolu Perića i njegovu porodicu, uz Gojbulju, uz srpski narod na Kosovu i Metohiji.

“Borimo se da sačuvamo mir, a mi ćemo se truditi i u okviru dijaloga i na sve moguće načine da, pre svega, osvetlimo težinu problema sa kojima se Srbi suočavaju. Mi ćemo i finansijski i u svakom drugom smislu da pomognemo, kao što činimo i do sada, kako bismo omogućili našem narodu na Kosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra, da imaju život dostojan čoveka u 21. veku”, rekao je Petković.

On je istakao da je danas došao da pozdravi porodicu Perić, te poručio da u Gojbulju dođe ko hoće da upozna junaka od 13 godina, koji je pretučen od strane albanskih ekstremista, samo zbog toga što je Srbin, što nosi srpsko ime i prezime i zbog toga što nosi pravoslavni krstić, koji mu je u trenutku napada bio skinut sa grudi i pogažen.

Nikola je tokom ove posjete rekao da se i dalje plaši za svoju bezbjednost, da mu nije svejedno da sada izađe i da igra fudbal.

“Meni ni ranije nije bilo svejedno, a posebno sada nakon prebijanja. Pre desetak dana su mi bacili petarde ovde i tada sam se uplašio”, rekao je Nikola.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana