Петковић: На Јарињу заустављени ходочасници

Срна
Foto: Твитер

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да је косовска полиција зауставила на Јарињу два аутобуса са ходочасницима из организација "Доброчинство" и "Српска омладина за Космет", уз образложење да су пријетња за јавну безбедност и јавно здравље.

Петковић, који се налази на КиМ, објавио је то на Твитеру и додао да је о томе обавестио специјалног известиоца ЕУ за дијалог Мирослава Лајчака.

 

Kосовска полиција зауставила је на Јарињу два аутобуса са ходочасницима из организација "Доброчинство" и "Српска омладина за Kосмет" који су кренули на поклоњење светињама! pic.twitter.com/x8i3JiqGUg

— Петар Петковић (@PetkovicPetar) July 23, 2021

 

"На папиру који су добили стоји да су ови дивни људи, ходочасници претња за јавну безбедност и јавно здравље. Поразговарао сам са њима и пружио им подршку! Овакво поступање је недопустиво и о томе сам обавестио и господина Мирослава Лајчака коме сам пренео да је ово чисто кршење Споразума о слободи кретања и да је овакав терор Приштине недопустив", написао је Петковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана