Petković: Na Jarinju zaustavljeni hodočasnici

Srna
Foto: Tviter

KOSOVSKA MITROVICA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je kosovska policija zaustavila na Jarinju dva autobusa sa hodočasnicima iz organizacija "Dobročinstvo" i "Srpska omladina za Kosmet", uz obrazloženje da su prijetnja za javnu bezbednost i javno zdravlje.

Petković, koji se nalazi na KiM, objavio je to na Tviteru i dodao da je o tome obavestio specijalnog izvestioca EU za dijalog Miroslava Lajčaka.

 

Kosovska policija zaustavila je na Jarinju dva autobusa sa hodočasnicima iz organizacija "Dobročinstvo" i "Srpska omladina za Kosmet" koji su krenuli na poklonjenje svetinjama! pic.twitter.com/x8i3JiqGUg

— Petar Petković (@PetkovicPetar) July 23, 2021

 

"Na papiru koji su dobili stoji da su ovi divni ljudi, hodočasnici pretnja za javnu bezbednost i javno zdravlje. Porazgovarao sam sa njima i pružio im podršku! Ovakvo postupanje je nedopustivo i o tome sam obavestio i gospodina Miroslava Lajčaka kome sam preneo da je ovo čisto kršenje Sporazuma o slobodi kretanja i da je ovakav teror Prištine nedopustiv", napisao je Petković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana