Петковић: Међународна заједница да изврши притисак на Приштину

Срна
Петковић: Међународна заједница да изврши притисак на Приштину

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић позвао је данас међународну заједницу да изврши притисак на Приштину да формира Заједницу српских општина /ЗСО/ и подсјетио да су прошла 3.364 дана од рока за њено формирање.

"Добро упамтите овај мој позив међународној заједници јер се обраћамо пре свега њима, представницима међународне заједнице, односно најмоћнијим државама Запада зато што су они ти који могу да формирају ЗСО, зато што једино њихов притисак може да нас помери корак напред како би неко коначно натерао Приштину да испуни своје обавезе", рекао је Петковић.

Он је на конференцији за новинаре оцијенио да, уколико се не испуни све оно што је договором у Бриселу потписано, може да буде касно и да се може "отићи у провалију са несагледивим последицама".

Петковић је указао да је ЗСО та која треба да представља институционални механизам за заштиту колективних права српског народа на Косову и Метохији, јер, како је истакао, тих права данас нема.

Он је упозорио да /премијер самопроглашеног Косова Аљбин/ Курти најновијим потезима да се укину српске личне карте и изврши пререгистрација српских регистарских таблица, на све начине жели да уведе у рат српски народ на сјеверу Косова и Метохије. /крај/јн/саб

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана