Petković: Međunarodna zajednica da izvrši pritisak na Prištinu

Srna
Petković: Međunarodna zajednica da izvrši pritisak na Prištinu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je danas međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Prištinu da formira Zajednicu srpskih opština /ZSO/ i podsjetio da su prošla 3.364 dana od roka za njeno formiranje.

"Dobro upamtite ovaj moj poziv međunarodnoj zajednici jer se obraćamo pre svega njima, predstavnicima međunarodne zajednice, odnosno najmoćnijim državama Zapada zato što su oni ti koji mogu da formiraju ZSO, zato što jedino njihov pritisak može da nas pomeri korak napred kako bi neko konačno naterao Prištinu da ispuni svoje obaveze", rekao je Petković.

On je na konferenciji za novinare ocijenio da, ukoliko se ne ispuni sve ono što je dogovorom u Briselu potpisano, može da bude kasno i da se može "otići u provaliju sa nesagledivim posledicama".

Petković je ukazao da je ZSO ta koja treba da predstavlja institucionalni mehanizam za zaštitu kolektivnih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, jer, kako je istakao, tih prava danas nema.

On je upozorio da /premijer samoproglašenog Kosova Aljbin/ Kurti najnovijim potezima da se ukinu srpske lične karte i izvrši preregistracija srpskih registarskih tablica, na sve načine želi da uvede u rat srpski narod na sjeveru Kosova i Metohije. /kraj/jn/sab

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana