Петковић Куртију: ЗСО сада и одмах, онако како је дефинисана у дијалогу

Танјуг
Петковић Куртију: ЗСО сада и одмах, онако како је дефинисана у дијалогу

БЕОГРАД - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић оцијио је данас да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти може да “врда и измишља” како би спријечио димне бомбе по Приштини, али је нагласио да га то не ослобађа обавезе да формира Заједницу српских општина према четири споразума потписана у Бриселу.

Петковић је, реагујући на изјаву Куртија да споразум о нормализацији односа Београда и Приштине, који је прво договорен у Бриселу, а потом у Охриду, не садржи аутономију за Србе на КиМ, затражио да Приштина “сад и одмах” формира Заједницу српских општина “онако како је дефинисана у бриселском дијалогу”. Петковић је на Твитеру подвукао да договор из Охрида предвиђа обавезу Приштине да формира ЗСО у складу с “релевантним претходним споразумима из дијалога”, како стоји у Анексу имплементације споразума.

-Време када је Курти могао да се прави невешт и да производи кризе без икаквих последица је прошло и од њега се очекује да испоручи резултате. Дакле – ЗСО онако како је дефинисана у бриселском дијалогу! Сад и одмах! - поручио је Петковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана