Petković Kurtiju: ZSO sada i odmah, onako kako je definisana u dijalogu

Tanjug
Petković Kurtiju: ZSO sada i odmah, onako kako je definisana u dijalogu

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocijio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti može da “vrda i izmišlja” kako bi spriječio dimne bombe po Prištini, ali je naglasio da ga to ne oslobađa obaveze da formira Zajednicu srpskih opština prema četiri sporazuma potpisana u Briselu.

Petković je, reagujući na izjavu Kurtija da sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, koji je prvo dogovoren u Briselu, a potom u Ohridu, ne sadrži autonomiju za Srbe na KiM, zatražio da Priština “sad i odmah” formira Zajednicu srpskih opština “onako kako je definisana u briselskom dijalogu”. Petković je na Tviteru podvukao da dogovor iz Ohrida predviđa obavezu Prištine da formira ZSO u skladu s “relevantnim prethodnim sporazumima iz dijaloga”, kako stoji u Aneksu implementacije sporazuma.

-Vreme kada je Kurti mogao da se pravi nevešt i da proizvodi krize bez ikakvih posledica je prošlo i od njega se očekuje da isporuči rezultate. Dakle – ZSO onako kako je definisana u briselskom dijalogu! Sad i odmah! - poručio je Petković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana