Петковић: Куртијеви специјалци чине све да агресора представе као жртву

Срна
Петковић: Куртијеви специјалци чине све да агресора представе као жртву

ПРИШТИНА - Директор Канцеларије ЗА Косово и Метохију у пивременој Влади Србије Петар Петковић изјавио је да је освједочени екстремиста Аљбин Курти поново данас потврдио да је спреман да за шаку гласова на предстојећим изборима изазове озбиљне инциденте на Косову и Метохији.

“Само захваљујући одговорним, мирним и сталоженим реакцијама српског народа, ми данас немамо инциденте на прелазима, јер Куртијеви специјалци чине све да агресора представе као жртву”, навео је Петковић.

Петковић сматра да је Курти једини одговоран за кризу на сјеверу покрајине до које је довео једностраним акцијама и кршењем Бриселског споразума с циљем да пред локалне изборе 17. октобра сакрије иза снајпера и сузавца катастрофалне учинке своје власти, међу којима је и више од 100 инцидената и напада на Србе од почетка године.

Умјесто да поштује споразум, Приштина је годину дана прије рока, истакао је Петковић, једнострано укинула важење статусно неутралних таблица само да би изазвала инциденте и напад на српски народ и Београд.

Он је истакао да се спремност на дијалог не показује дугим цијевима, снајперима и оклопним возилима, уз напомену да је Београд увијек спреман за дијалог и разговор.

Према његовим ријечима, разговор сада не може да се одвија док траје огољена примјене силе специјалних јединица РОСУ на сјеверу покрајине и док Приштина забрањује и скида српске регистарске таблице, газећи и искривљено тумачећи дијелове споразума.

Курти је данас из Скопља поручио да је Србија одговорна за десетабилизацију ситуације на сјеверу Косову и поручио да ће РОСУ остати на административним прелазима све док је то потребно.

Он је поводом инцидената у Зубином Потоку и Звечану заказао и хитну сједницу “националног савјета за безбједност”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана