Петковић: Курти се руга Србима, онима које угњетава

СРНА
Петковић: Курти се руга Србима, онима које угњетава

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је истакао да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, не само да српски народ на Косову и Метохији жели да претвори у робље, већ се и руга онима које угњетава свакодневним бесмисленим изјавама о политичким и људским правима која се наводно гарантују Србима.

"На Косову и Метохији Срби данас у стварности немају никаква права, јер се подвргавају најразноврснијем насиљу, и то чине не појединци, већ приштинске привремене институције, због чега и говоримо о системском и систематском насиљу над нашим народом", навео је Петковић.

Петковић је рекао да они који Куртију дозвољавају да се отворено дичи оваквим поретком који Приштина инсталира јесу саучесници у том пројекту и треба да знају да су Србија и Срби тога дубоко и болно свјесни, саопштено је из ове владине канцеларије.

Он је истакао да је иницијатива за пријем једног режима сатканог на мржњи у Савјет Европе показала сву дубину вриједносне кризе у којој се Европа данас налази, али Србија и Срби имају и своје вриједности и свој пут и неће спуштати главу пред насиљем и зулумом.

Курти је, каже Петковић, отишао толико далеко да уочи 11 година од потписивања првог Бриселског споразума још једном отворено поручује да га не занима Заједница српских општина и за то очигледно бива награђен.

Петковић је истакао да Срби на свом Косову и Метохији неће бити мањина и саучесници у реализацији великоалбанског пројекта, а Курти то разумије и зато и чини све да искоријени српски народ.

"Безброј пута смо, трудећи се да избегнемо ескалацију на терену, поручивали да ћемо се непоколебљиво борити за мир, али Курти свакодневно чини злочине против мира уз прећутну сагласност својих иностраних ментора и немогуће је не видети у ком правцу се ситуација развија", навео је Петковић.

Он је додао да ће се Србија до краја борити за побједу разума над безумљем и демократских вриједности над махнитом политиком мржње, увјерена да ће на крају побиједити. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана