Petković: Kurti se ruga Srbima, onima koje ugnjetava

SRNA
Petković: Kurti se ruga Srbima, onima koje ugnjetava

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je istakao da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti, ne samo da srpski narod na Kosovu i Metohiji želi da pretvori u roblje, već se i ruga onima koje ugnjetava svakodnevnim besmislenim izjavama o političkim i ljudskim pravima koja se navodno garantuju Srbima.

"Na Kosovu i Metohiji Srbi danas u stvarnosti nemaju nikakva prava, jer se podvrgavaju najraznovrsnijem nasilju, i to čine ne pojedinci, već prištinske privremene institucije, zbog čega i govorimo o sistemskom i sistematskom nasilju nad našim narodom", naveo je Petković.

Petković je rekao da oni koji Kurtiju dozvoljavaju da se otvoreno diči ovakvim poretkom koji Priština instalira jesu saučesnici u tom projektu i treba da znaju da su Srbija i Srbi toga duboko i bolno svjesni, saopšteno je iz ove vladine kancelarije.

On je istakao da je inicijativa za prijem jednog režima satkanog na mržnji u Savjet Evrope pokazala svu dubinu vrijednosne krize u kojoj se Evropa danas nalazi, ali Srbija i Srbi imaju i svoje vrijednosti i svoj put i neće spuštati glavu pred nasiljem i zulumom.

Kurti je, kaže Petković, otišao toliko daleko da uoči 11 godina od potpisivanja prvog Briselskog sporazuma još jednom otvoreno poručuje da ga ne zanima Zajednica srpskih opština i za to očigledno biva nagrađen.

Petković je istakao da Srbi na svom Kosovu i Metohiji neće biti manjina i saučesnici u realizaciji velikoalbanskog projekta, a Kurti to razumije i zato i čini sve da iskorijeni srpski narod.

"Bezbroj puta smo, trudeći se da izbegnemo eskalaciju na terenu, poručivali da ćemo se nepokolebljivo boriti za mir, ali Kurti svakodnevno čini zločine protiv mira uz prećutnu saglasnost svojih inostranih mentora i nemoguće je ne videti u kom pravcu se situacija razvija", naveo je Petković.

On je dodao da će se Srbija do kraja boriti za pobjedu razuma nad bezumljem i demokratskih vrijednosti nad mahnitom politikom mržnje, uvjerena da će na kraju pobijediti. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana