Петковић: Курти опет изазива кризу новом узурпацијом српске земље

Танјуг
Петковић: Курти опет изазива кризу новом узурпацијом српске земље

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да је премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти „данас са тешком механизацијом и специјалном полицијом започео нелегалне радове на српској земљи у у селима Дрен и Лешак у општини Лепосавић“, а земљу је, тврди, „бесправно узурпирао 16. јануара некаквом једностраном одлуком о експропријацији“.

-У засеоку Засеље јутрос су Куртијеви представници започели радове на проширењу пута који од магистралног пута води до врха брда које је нелегалном екпропријацијом обухваћено - навео је Петковић додајући да је о тој новој узурпацији српске земље на сјеверу Косова и Метохије јутрос обавијестио и све међународне представнике и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака.

Каже да је јасно захтијевао да међународни представници зауставе нове једностране потезе Куртија на сјеверу и противправне радове у општини Лепосавић "којима се одузима земља српских домаћина и планира рушење чак и српског гробља, зарад изградње нове нелегалне полицијске базе".

Петковић каже и да је „одлуку о нелегалној експропријацији Приштина донела са јасном намером Куртија да изазове нове тензије и кризу на терену“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана