Петковић: Курти наставља акције које за циљ имају окупацију севера КиМ

Танјуг
Петковић: Курти наставља акције које за циљ имају окупацију севера КиМ

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је вечерас да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти наставио вечерас, упадом косовске полиције на сјевер Космета, са противправним и насилним акцијама које имају за циљ окупацију сјевера КиМ.

Петковић је на ванредној конференцији за медије, пренио да, према сазнањима Београда, више од 300, до 350 полицајаца, што патролних са панцирима, што припадника РОСУ са дугим цијевима и под пуном ратном опремом, су око 20.30 часова упали на сјевер и то из правца Јужне Митровице ка Бошњачкој махали.

Онда су се распоредили и блокирали цио град да би се стационирали у Суви дол, Бошњачку махалу, Брђане, Митронасеље, Три солитера, казао је Петковић.

“Разлог за упад албанске полиције на север наводно је то што су Албанци који живе у мешовитим срединама уплашени због онога што се дешава на северу КиМ”, додао је Петковић.

Подсетио је да је и прије два дана Курти спроводио насиље наводећи да је то његов начин да се обрачуна са Србима и да се изазову инциденти како би се насилно наметнуло одржавање противправних избора које Курти жели да спроведе на сјеверу Косова и Метохије у четири општине.

Истиче да на тај начин се допушта Куртију да “сахрани Бриселски споразум”. Подсјетио је све на Космету, као и оне са запада, да албанска полиција са југа по Бриселском споразуму нема право да буде на сјеверу Косова и Метохије.

“То сви добро знају и сви се праве луди и допуштају Куртију да иде у овакве опасне акције које имају за циљ да сахране Бриселски споразум”, казао је Петковић.

Како је рекао, након што је Курти данас славодобитно “хапсио вино и ракију” и нападао људе и породицу Петровић, власнике винарије, и након што су малтретирали српску дјецу у вртићу у Лепосавићу када је Кфор “залутао” у двориште вртића, данас су опет залутали, али не Кфор, већ специјалне јединице РОСУ који су се вртели у дворишту док су деца од годину и две спавала у вртићу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана