Petković: Kurti nastavlja akcije koje za cilj imaju okupaciju severa KiM

Tanjug
Petković: Kurti nastavlja akcije koje za cilj imaju okupaciju severa KiM

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavio večeras, upadom kosovske policije na sjever Kosmeta, sa protivpravnim i nasilnim akcijama koje imaju za cilj okupaciju sjevera KiM.

Petković je na vanrednoj konferenciji za medije, prenio da, prema saznanjima Beograda, više od 300, do 350 policajaca, što patrolnih sa pancirima, što pripadnika ROSU sa dugim cijevima i pod punom ratnom opremom, su oko 20.30 časova upali na sjever i to iz pravca Južne Mitrovice ka Bošnjačkoj mahali.

Onda su se rasporedili i blokirali cio grad da bi se stacionirali u Suvi dol, Bošnjačku mahalu, Brđane, Mitronaselje, Tri solitera, kazao je Petković.

“Razlog za upad albanske policije na sever navodno je to što su Albanci koji žive u mešovitim sredinama uplašeni zbog onoga što se dešava na severu KiM”, dodao je Petković.

Podsetio je da je i prije dva dana Kurti sprovodio nasilje navodeći da je to njegov način da se obračuna sa Srbima i da se izazovu incidenti kako bi se nasilno nametnulo održavanje protivpravnih izbora koje Kurti želi da sprovede na sjeveru Kosova i Metohije u četiri opštine.

Ističe da na taj način se dopušta Kurtiju da “sahrani Briselski sporazum”. Podsjetio je sve na Kosmetu, kao i one sa zapada, da albanska policija sa juga po Briselskom sporazumu nema pravo da bude na sjeveru Kosova i Metohije.

“To svi dobro znaju i svi se prave ludi i dopuštaju Kurtiju da ide u ovakve opasne akcije koje imaju za cilj da sahrane Briselski sporazum”, kazao je Petković.

Kako je rekao, nakon što je Kurti danas slavodobitno “hapsio vino i rakiju” i napadao ljude i porodicu Petrović, vlasnike vinarije, i nakon što su maltretirali srpsku djecu u vrtiću u Leposaviću kada je Kfor “zalutao” u dvorište vrtića, danas su opet zalutali, ali ne Kfor, već specijalne jedinice ROSU koji su se vrteli u dvorištu dok su deca od godinu i dve spavala u vrtiću.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana