Петковић: ЕУ да се одреди према пријетњи о стварању “Велике Албаније”

Срна
Петковић: ЕУ да се одреди према пријетњи о стварању “Велике Албаније”

БЕОГРАД - Директор Канцеларије за Косово и Меотхију Владе Србије Петар Петковић поручио је данас да је неопходно да се ЕУ одреди према најновијим пријетњама Приштине о стварању “Велике Албаније”.

Петковић је истакао да Брисел, Вашингтон и други центир моћи не смију остати нијеми на звецкање оружјем и пријетње о стварању “Велике Албаније” - вјештачке и етнички очишћене творевине опасне по мир и стабилност на цијелом Балкану.

Он је истакао да су најновије пријетње о стварању “Велике Албаније”, уколико Србија не призна такозвано Косово, на трагу “јалових Харадинајевих надања” да ће таксама од 100 одсто натјерати Београд на признање, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију Владе Србије.

Петковић је истакао да је познато да још од времена Призренске лиге постоји идеја о стварању такозване “Велике Албаније”, тако да нема потребе да се било ко у Приштини прави и правда да је на ову идеју дошао због наводне пасивности Брисела.

“Свако одсуство реакције на овако опасне намере, може се схватити и као прећутно слагање. Због тога је неопходно да се ЕУ према оваквим иступима из Приштине јасно и недвосмислено одреди”, поручио је Петковић.

Предсједник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај рекао је да се залаже за референдум за уједињење с Албанијом, ако такозвано Косово остане неучлањено и неинтегрисано у ЕУ и друге организације. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана