Петицију о укидању забране уласка Арлову већ потписало 500 људи

Срна
Петицију о укидању забране уласка Арлову већ потписало 500 људи

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Петицију, којом се тражи стављање ван снаге одлуке Министарства унутрашњих послова самопроглашеног Косова о забрани уласка на Космет предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милораду Арлову, до сада је потписало више од 500 лица, рекла је Срни Ивана Ракић, предсједник Удружења “Подржи ме”, које је организатор.

Петиција се потписује на Тргу испред споменика кнезу Лазару у сјеверној Косовској Митровици, а потписивање ће трајати и наредних шест-седам дана.

“Тражимо да се укине забрана уласка хуманитарцу Милораду Арлову и апелујемо на све институције како, косовске, тако и међународне и српске, да су укључе како би Арлов могао да борави на Косову и Метохији и настави са хуманитарним радом”, нагласила је Ракићева.

Ракићева је навела да је у име Удружења упутила позив свим српским школама на Косову и Метохији да наставници својим потписима подрже захтјев за укидање забране уласка Арлову.

Арлов је захвалио члановима Удружења “Подржи ме” и рекао да је дирнут покретањем петиције којом чланови Удружења, како је рекао, преузимају терет на себе.

“Дирнут сам покретањем петиције, тим дивним искреним гестом и њиховом жељом да несметано улазим на Косово и Метохију, што ми је, по мишљењу многих, без разлога забрањено јер моје посјете ни у једном тренутку нису биле усмјерене против било кога већ су биле искључиво хуманитарног, социјалног, друштвеног и спортског карактера”, навео је Арлов у саопштењу достављеном Срни.

Арлов је оцијенио да петиција има за циљ да се очувају хуманост, демократија и подршка људима којима је потребна помоћ. “Нисам толико велик, ни толико битан да Косово и Метохија без мене не може. Али, ја тешко могу без њега. Тешко можемо сви, то морамо себи признати”, нагласио је Арлов.

Он је истакао да је поносан што готово 13 година помаже српском народу, социјално угроженим породицама, Српској православној цркци, српској дјеци и што је, како је нагласио, готово 5.000 дјеце са Космета довео у 28 градова Републике Српске.

Арлов је поручио да ће то исто наставити да и даље ради и да ће Дневни центар “Подржи ме - 9. јануар”, намијењен дјеци са посебним потребама и њиховим родитељима, који се гради у сјеверној Косовској Митровици, бити изграђен и предат на кориштење најугроженијој категорији становништва на Косову и Метохији.

Косовска полицијска служба је у петак, 26. јуна, предсједнику Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији из Републике Српске Милораду Арлову забранила улазак на подручје јужне српске покрајине.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана