Peticiju o ukidanju zabrane ulaska Arlovu već potpisalo 500 ljudi

Srna
Peticiju o ukidanju zabrane ulaska Arlovu već potpisalo 500 ljudi

KOSOVSKA MITROVICA - Peticiju, kojom se traži stavljanje van snage odluke Ministarstva unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova o zabrani ulaska na Kosmet predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu, do sada je potpisalo više od 500 lica, rekla je Srni Ivana Rakić, predsjednik Udruženja “Podrži me”, koje je organizator.

Peticija se potpisuje na Trgu ispred spomenika knezu Lazaru u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, a potpisivanje će trajati i narednih šest-sedam dana.

“Tražimo da se ukine zabrana ulaska humanitarcu Miloradu Arlovu i apelujemo na sve institucije kako, kosovske, tako i međunarodne i srpske, da su uključe kako bi Arlov mogao da boravi na Kosovu i Metohiji i nastavi sa humanitarnim radom”, naglasila je Rakićeva.

Rakićeva je navela da je u ime Udruženja uputila poziv svim srpskim školama na Kosovu i Metohiji da nastavnici svojim potpisima podrže zahtjev za ukidanje zabrane ulaska Arlovu.

Arlov je zahvalio članovima Udruženja “Podrži me” i rekao da je dirnut pokretanjem peticije kojom članovi Udruženja, kako je rekao, preuzimaju teret na sebe.

“Dirnut sam pokretanjem peticije, tim divnim iskrenim gestom i njihovom željom da nesmetano ulazim na Kosovo i Metohiju, što mi je, po mišljenju mnogih, bez razloga zabranjeno jer moje posjete ni u jednom trenutku nisu bile usmjerene protiv bilo koga već su bile isključivo humanitarnog, socijalnog, društvenog i sportskog karaktera”, naveo je Arlov u saopštenju dostavljenom Srni.

Arlov je ocijenio da peticija ima za cilj da se očuvaju humanost, demokratija i podrška ljudima kojima je potrebna pomoć. “Nisam toliko velik, ni toliko bitan da Kosovo i Metohija bez mene ne može. Ali, ja teško mogu bez njega. Teško možemo svi, to moramo sebi priznati”, naglasio je Arlov.

On je istakao da je ponosan što gotovo 13 godina pomaže srpskom narodu, socijalno ugroženim porodicama, Srpskoj pravoslavnoj crkci, srpskoj djeci i što je, kako je naglasio, gotovo 5.000 djece sa Kosmeta doveo u 28 gradova Republike Srpske.

Arlov je poručio da će to isto nastaviti da i dalje radi i da će Dnevni centar “Podrži me - 9. januar”, namijenjen djeci sa posebnim potrebama i njihovim roditeljima, koji se gradi u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici, biti izgrađen i predat na korištenje najugroženijoj kategoriji stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Kosovska policijska služba je u petak, 26. juna, predsjedniku Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Miloradu Arlovu zabranila ulazak na područje južne srpske pokrajine.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana