Патријарх српски честитао Дан крштења Русије

Срна
Патријарх српски честитао Дан крштења Русије

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије честитао је митрополиту кијевском и све Украјине Онуфрију празник Светог кнеза Владимира и 1033 године од крштења Русије, уз жељу да му Господ да снагу да и даље служи Цркви и њеном народу.

Он је посебно захвалио за помоћ и љубав исказану према српском народу и Српској православној цркви /СПЦ/, која је посвједочена доласком у Црну Гору као дио СПЦ "који је био, а и још је изложен сличним, веома опасним, искушењима".

"Тамо сте се, заједно са покојним митрополитом Амфилохијем молили за јединство цркве и предводили литију која је учинила да и ми православни Срби, као и народ Украјине, будемо у свету препознати по верности Христу, по храбром одупирању искушењима која кнез овога света ставља пред нас", поручио је патријарх Порфирије, преноси радио "Слово љубве".

Поздравну бесједу и честитку патријарха српског Порфирија прочитао је након торжествене Свете архијерејске литургије у Кијевско печерској лаври епископ топлички Јеротеј, који је један од чланова делегације СПЦ која, по благослову Светог архијерејског синода СПЦ борави у Кијеву од понедјељка, 26. јула, поводом обиљежавања 1033 године од крштења Русије и празника Светог кнеза Владимира Кијевског.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана