Патријарх Порфирије: Свети Сава је разумео реч Христову

Срна
Патријарх Порфирије: Свети Сава је разумео реч Христову

БЕОГРАД - Његова светост патријарх српски Порфирије истакао је да је Свети Сава, утемељивач Српске православне цркве (СПЦ), разумио ријеч Христову - да је Христос смисао, пут, истина и живот.

- Свети Сава је највећи међу нама због тога што је разумео реч Христову. Пре свега због тога што је постао светитељ Христов, Свети Сава је и просветитељ нашег народа. Он је највећи по томе што је у нашем народу утемељио православну веру, веру у Христа, веру у тројединог Бога - нагласио је патријарх Порфирије, који се обратио вечерас српском народу поводом Дана Светог Саве.

Његова светост је навео да је Свети Сава у свом светитељском лику објединио службу свештеника и монаха, богослова и дипломате, књижевника и филозофа, испосника и неимара.

Патријарх Порфирије је у објави на “Инстаграму” додао да се данас прославља први српски асрхиепископ и духовни отац српског рода.

Српска православна црква данас прославља Светога Саву, утемељивача Српске цркве, државе и школства. Савиндан се обиљежава у свим школама у Србији и Републици Српској као школска слава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана