Отворена књига жалости поводом смрти Мркоњића

Танјуг
Foto: ГС

БЕОГРАД- Поводом смрти народног посланика Милутина Мркоњића, у Народној скупштини Републике Србије данас је отворена Књига жалости.

Како је саопштило скупштинско Одјељење за односе с јавношћу, Књига жалости је отворена у 13 сати, у вестибилу Дома Народне скупштине.

Милутин Мркоњић, почасни предсједник Социјалистиче партије Србије, преминуо је у суботу у Београду у 79. години.

У књигу се први уписао предсједник Народне скупштине Ивица Дачић који се од некадашњег посланика и потпредсједника парламента опростио у име Народне скупштине, али и као пријатељ и много више од тога.

"У Име народне скупштине Републике Србије изражавам најискреније жаљење што нас је напустио Милутин Мркоњић између осталог актуелни народни послаик и бивши потпредседник. Црвена ружа на његовом месту у Сали показује колико нам недостаје његов ведри И оптимистички дух и вера у пројекте развоја", написао је Дачић. "Поносан што сам ти био пријатељ, твој син", Ивица Дачић.

Књига жалости би требало да буде отворена наредних недјељу дана како би се у њу уписали сви грађани који то желе. Књига је отворена пред почетак данашњег скупштинског засједања, који се односи на уставне промјене.

Комеморација поводом смрти Мркоњића биће одржана у свечаној сали Народне Скупштине у четвртак, 2. децембра у 11 сати, док ће сахрана бити истог дана у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду са почетком у 15 сати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана