Otvorena knjiga žalosti povodom smrti Mrkonjića

Tanjug
Foto: GS

BEOGRAD- Povodom smrti narodnog poslanika Milutina Mrkonjića, u Narodnoj skupštini Republike Srbije danas je otvorena Knjiga žalosti.

Kako je saopštilo skupštinsko Odjeljenje za odnose s javnošću, Knjiga žalosti je otvorena u 13 sati, u vestibilu Doma Narodne skupštine.

Milutin Mrkonjić, počasni predsjednik Socijalističe partije Srbije, preminuo je u subotu u Beogradu u 79. godini.

U knjigu se prvi upisao predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić koji se od nekadašnjeg poslanika i potpredsjednika parlamenta oprostio u ime Narodne skupštine, ali i kao prijatelj i mnogo više od toga.

"U Ime narodne skupštine Republike Srbije izražavam najiskrenije žaljenje što nas je napustio Milutin Mrkonjić između ostalog aktuelni narodni poslaik i bivši potpredsednik. Crvena ruža na njegovom mestu u Sali pokazuje koliko nam nedostaje njegov vedri I optimistički duh i vera u projekte razvoja", napisao je Dačić. "Ponosan što sam ti bio prijatelj, tvoj sin", Ivica Dačić.

Knjiga žalosti bi trebalo da bude otvorena narednih nedjelju dana kako bi se u nju upisali svi građani koji to žele. Knjiga je otvorena pred početak današnjeg skupštinskog zasjedanja, koji se odnosi na ustavne promjene.

Komemoracija povodom smrti Mrkonjića biće održana u svečanoj sali Narodne Skupštine u četvrtak, 2. decembra u 11 sati, dok će sahrana biti istog dana u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu sa početkom u 15 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana