ОКС:Милион динара за дјецу из Звечанске у хуманитарној акцији

Танјуг
Foto: blic.rs

БЕОГРАД - Олимпијски комитет Србије, у сарадњи са Блиц фондацијом, прикупио је милион динара у хуманитарној акцији "Срце за децу из Звечанске”.

Српски олимпијци Новак Ђоковић, Милица Мандић, Јована Прековић, Дамир Микец, Филип Филиповић, Бранислав Митровић, Зураби Датушавили, Дејан Мајсторовић и други донирали су опрему за хуманитарну лицитацију, а средства су данас уручена дјеци из Звечанске.

Донацију директору Центра Зорану Милачицу заједно су уручили предсједник ОКС Божидар Маљковић и директорка Блиц фондације Јелена Дракулић Петровић.

"Хвала драгим пријатељима из Блиц фондације што су нас позвали да будемо део сјајне хуманитарне акције за наше малишане из Звечанске и хвала добрим људима који су лицитирали у добротворне сврхе и откупили опрему наших олимпијаца. У Токију смо постигли историјски успех по броју освојених медаља и сви донатори сада поседују један важан део спортске историје Србије у виду реквизита наших спортиста. Мисија спорта јесте да спаја људе и да их инспирише да чине добра дела и драго ми је што смо сви заједно данас учинили једно такво дело", изјавио је Маљковић.

Директор Центра Милачић рекао је да ће се средства искористити за побољшање услова живота дјеце на смјештају, посебно на обезбјеђивању спортских справа и развоју спортских активности.

"Обезбесјена средства јесу значајна, али је још значајнија намера да се сазна у јавности да нека деца не могу живети у породицама и да им треба подршка", рекао је Милачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана