OKS:Milion dinara za djecu iz Zvečanske u humanitarnoj akciji

Tanjug
Foto: blic.rs

BEOGRAD - Olimpijski komitet Srbije, u saradnji sa Blic fondacijom, prikupio je milion dinara u humanitarnoj akciji "Srce za decu iz Zvečanske”.

Srpski olimpijci Novak Đoković, Milica Mandić, Jovana Preković, Damir Mikec, Filip Filipović, Branislav Mitrović, Zurabi Datušavili, Dejan Majstorović i drugi donirali su opremu za humanitarnu licitaciju, a sredstva su danas uručena djeci iz Zvečanske.

Donaciju direktoru Centra Zoranu Milačicu zajedno su uručili predsjednik OKS Božidar Maljković i direktorka Blic fondacije Jelena Drakulić Petrović.

"Hvala dragim prijateljima iz Blic fondacije što su nas pozvali da budemo deo sjajne humanitarne akcije za naše mališane iz Zvečanske i hvala dobrim ljudima koji su licitirali u dobrotvorne svrhe i otkupili opremu naših olimpijaca. U Tokiju smo postigli istorijski uspeh po broju osvojenih medalja i svi donatori sada poseduju jedan važan deo sportske istorije Srbije u vidu rekvizita naših sportista. Misija sporta jeste da spaja ljude i da ih inspiriše da čine dobra dela i drago mi je što smo svi zajedno danas učinili jedno takvo delo", izjavio je Maljković.

Direktor Centra Milačić rekao je da će se sredstva iskoristiti za poboljšanje uslova života djece na smještaju, posebno na obezbjeđivanju sportskih sprava i razvoju sportskih aktivnosti.

"Obezbesjena sredstva jesu značajna, ali je još značajnija namera da se sazna u javnosti da neka deca ne mogu živeti u porodicama i da im treba podrška", rekao je Milačić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana