Око 500 турских специјалаца почело да пристиже на КиМ

Tanjug
Foto: Arhiva

​ПРИШТИНА - Око 500 турских припадника механизоване пјешадијске бригаде НАТО-а почела су да пристижу на КиМ, саопштено је данас из Алијансе.

Наводи се да ће они у почетку бити стационирани у касарни Султан Мурат, и да ће на КиМ бити стационирани докле год буде потребно.

Прошле седмице најављено да ће Турска, на захтјев НАТО, у наредна два дана послати специјалце на КиМ, који ће бити стационирани у касарни у Призрену.

"Након дешавања на Косову, батаљон командоса 65. механизоване пешадијске бригаде се распоређује на Косово", навело је турско министарство на Твитеру.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је након разговора са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом захвалио је Турској на слању појачања на Ким.

''Турска је важан и веома цијењен савезник, који даје кључни допринос НАТО-у. То укључује трупе за нашу мировну мисију на Косову, што је још важније сада, када су тензије велике'', рекао је Ердоган.

У складу са мандатом према Резолуцији 1244 Савјета безбједности Уједињених нација, на КиМ се налази мисија КФОР-а која се тренутно састоји од преко 4.200 војника из 27 земаља чланица НАТО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана