Одржана сједница Савјета за националну безбједност, присуствовао државни и војни врх Србије

ГС
Одржана сједница Савјета за националну безбједност, присуствовао државни и војни врх Србије

БЕОГРАД - На Андрићевом вијенцу у Београду одржана је сједница Савјета за националну безбједност Србије, која је заказана након јучерашњег насилног упада косовске полиције и новоименованих предсједника општина у зграде општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић.

Сједници Савјета за националну безбједности поред предсједника Србије Александра Вучића присуствовали су премијерка Ана Брнабић, министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић, министар полиције Братислав Гашић, директор БИА Александар Вулин, као и шефови служби безбедности ВОА и ВБА, преноси РТС.

Сједници су присуствовали и републички јавни тужилац Загорка Доловац, предсједник Скупштине Србије Владимир Орлић, шеф дипломатије Ивица Дачић, министарка правде Маја Поповић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, начелник београдске полиције Веселин Милић.

Како је раније саопштила Служба за сарадњу с медијима председника, послије сједнице Савјета медијима ће бити прослијеђено саопштење.

Вучић, који је и командант војске, издао је јуче наредбу да се подигне борбена готовост Војске Србије на највиши степен, док је министар одбране Милош Вучевић рекао да се Војска Србије размешта на позицијама ка административној линији.

-Србија неће дозволити нову "Олују", 17. март и наћи ће адекватан одговор, пре свега политички, а не искључујем ни неки други одговор који ће бити адекватан опасности - поручио је Вучевић.

У сукобима косовске полиције и грађана на сејверу Косова и Метохије повријеђено је неколико десетина људи. Полиција је возилима блокирала прилазе зградама општина Звечан, Зубин Поток и Лепосавић у које су ушли новоименовани председници, који су тамо боравили неколико сати. Косовска полиција се и овог јутра налази у зградама општина.

Вучић је на скупу "Србија наде" рекао да Србији слиједи тежак период око Косова и Метохије, вјероватно најтежи.

-Борићу се за сваки секунд мира, да дуже траје, али први напад на Србе на северу Косова и Метохије, Србија неће седети скрштених руку. Хоћете ли да претерујете Србе, нећете их протерати - поручио је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана