Одложено суђење Алексићу због здравствених проблема

Танјуг
Foto: Tanjug

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је за 23.јун одложено суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу, оптуженом за више силовања и полних узнемиравања полазница његове школе.

Алексић је требало да настави излагање своје одбране, али је његов адвокат кратко рекао новинарима да се суђење одлаже, јер је Алексић имао здравствену интервенцију.

Испред зграде Палате правде су као и сваки пут били активисти са транспарентима на којима пише "верујемо Милени Радуловић", "силовали су у рату, силују и у миру" и "правда за жртве, казна за починиоце".

Алексићу је 9. марта укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра прошле године, након што му је Апелациони суд укинуо притвор у којем је претходно био од јануара 2021. Алексић је оптужен за четири кривична дјела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дјела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама придружила Ива Илинчић, па и друге дјевојке.

Ухапшен је 16. јануара прошле године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски надзор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана