Odloženo suđenje Aleksiću zbog zdravstvenih problema

Tanjug
Foto: Tanjug

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je za 23.jun odloženo suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, optuženom za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.

Aleksić je trebalo da nastavi izlaganje svoje odbrane, ali je njegov advokat kratko rekao novinarima da se suđenje odlaže, jer je Aleksić imao zdravstvenu intervenciju.

Ispred zgrade Palate pravde su kao i svaki put bili aktivisti sa transparentima na kojima piše "verujemo Mileni Radulović", "silovali su u ratu, siluju i u miru" i "pravda za žrtve, kazna za počinioce".

Aleksiću je 9. marta ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra prošle godine, nakon što mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor u kojem je prethodno bio od januara 2021. Aleksić je optužen za četiri krivična djela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama pridružila Iva Ilinčić, pa i druge djevojke.

Uhapšen je 16. januara prošle godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana