Одложен почетак суђења за мајске нереде у Бетон хали

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Пред Првим основним судом у Београду данас је за 6. октобар одложено суђење десеторици оптужених за насилничко понашање и нереде које су, како се сумња, изазвали 22. маја увече у Бетон хали, након прославе шампионске титуле ФК Црвена Звијезда на Савском шеталишту.

До одлагања је дошло због болести поступајућег судије али и због изостанка тројице оптужених који нису уредно позвани.

Сви оптужени се терете за кривично дијело насилничко понашање и бране се са слободе, пошто им је притвор укинут након подизања оптужнице, 10. јуна. Оптужним приједлогом Прво основно јавно тужилаштво у Београду тражи да се сви оптужени прогласе кривима и да суд осуди В.Ј. на казну од годину и по дана затвора, а У.С, Н.Н, Ј.В, М.П, Ј.П, С.П, Ф.М, Н.Р, И.Ш на годину дана затвора.

Они су оптужени јер су у групи и заједно са више НН лица, 22. маја, након прославе шампионске титуле ФК Црвена Звијезда којој је присуствовало неколико хиљада навијача, ушли у башту ресторана „Лафаyетте" у коме се налазило око 400 гостију, од чега око 250 у башти, гдје су дрским и безобзирним понашањем "изазвали страх и озбиљне посљедице по спокојство великог броја присутних гостију и запослених радника ресторана", наводи тужилаштво.

Ту су, како додаје тужилаштво, уз буку и вику узимали чаше и флаше са столова и разбијали их од под, превртали и ломили инвентар, столове и столице, што су чинили и у правцу гостију и запослених, услед чега је настао метеж међу гостима који су у страху и у трку напуштали башту ресторана уз вриску и плач и тражећи заклон бјежали у затворени дио и кухињу ресторана, плашећи се за своју безбједност.

Неки од њих су били повријеђени, са посјекотинама. Непосредно након овог догађаја, полиција је у сарадњи са Првим основним јавним тужилаштвом у Београду ухапсила 109 пунољетних особа која су правила нереде на Савском шеталишту. Поменутих 10 је оптужено за кривично дјело, а њих против 99 су покренути прекршајни поступци због кршења Закона о јавном реду и миру.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана