Одбојкашица Маја Огњеновић добија мурал у Зрењанину

Танјуг
Foto: Агенције

ЗРЕЊАНИН - Капитенка женске одбојкашке репрезентације Србије Маја Огњеновић у свом родном Зрењанину добиће мурал.

Како је саопштено из градске управе, на згради у којој је одрасла, у насељу “4. јул”, признати градски умјетник сликар Флора Виорел, почео је израду мурала посвећеног управо једној од најуспјешнијих спортисткиња рођених и пониклих у Зрењанину. 

Након освојеног олимпијског сребра у Рио де Жанеиру 2016. године, Маја је збирци трофеја додала ове године и бронзану олимпијску медаљу из Токију. Са репрезентацијом Србије освојила је још једно светско и два европска првенства, као и два друга и једно треће место на шампионатима Старог континента.

Њена медаља из Токија уједно је и 24. олимпијска медаља која је стигла у Зрењанин, управо у години у којој град носи титулу “Европског града спорта”. Флора Виорел истиче да му је задовољство да ради један овакав мурал, и каже да то задовољство дијеле и станари у згради чија је Маја Огњеновић била некадашња комшиница, од којих му свакодневно стиже подршка у раду.

"Одлучили смо се за портрет, с подигнутом руком, како би био видљив и из прометне улице, удаљене око 60 метара. Изабрали смо лијепу фотографију, пренећу је у стилу браон-бело, уз евентуално још неку боју коју би додали, са крупним текстом “Маја” у доњем дјелу. Користићу акрилне боје, које су постојане и дуготрајне, и искључиво радити четкицом", рекао је Флора. Огњеновић рођена је у Зрењанину 1984. године, а одбојку је почела да игра у ОШ “2. октобар”.

Тренирала је у зрењанинском ОК Поштар, одакле је, као велики таленат, прешла у београдску Црвену звезду”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана