Odbojkašica Maja Ognjenović dobija mural u Zrenjaninu

Tanjug
Foto: Agencije

ZRENjANIN - Kapitenka ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović u svom rodnom Zrenjaninu dobiće mural.

Kako je saopšteno iz gradske uprave, na zgradi u kojoj je odrasla, u naselju “4. jul”, priznati gradski umjetnik slikar Flora Viorel, počeo je izradu murala posvećenog upravo jednoj od najuspješnijih sportistkinja rođenih i poniklih u Zrenjaninu. 

Nakon osvojenog olimpijskog srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine, Maja je zbirci trofeja dodala ove godine i bronzanu olimpijsku medalju iz Tokiju. Sa reprezentacijom Srbije osvojila je još jedno svetsko i dva evropska prvenstva, kao i dva druga i jedno treće mesto na šampionatima Starog kontinenta.

Njena medalja iz Tokija ujedno je i 24. olimpijska medalja koja je stigla u Zrenjanin, upravo u godini u kojoj grad nosi titulu “Evropskog grada sporta”. Flora Viorel ističe da mu je zadovoljstvo da radi jedan ovakav mural, i kaže da to zadovoljstvo dijele i stanari u zgradi čija je Maja Ognjenović bila nekadašnja komšinica, od kojih mu svakodnevno stiže podrška u radu.

"Odlučili smo se za portret, s podignutom rukom, kako bi bio vidljiv i iz prometne ulice, udaljene oko 60 metara. Izabrali smo lijepu fotografiju, preneću je u stilu braon-belo, uz eventualno još neku boju koju bi dodali, sa krupnim tekstom “Maja” u donjem djelu. Koristiću akrilne boje, koje su postojane i dugotrajne, i isključivo raditi četkicom", rekao je Flora. Ognjenović rođena je u Zrenjaninu 1984. godine, a odbojku je počela da igra u OŠ “2. oktobar”.

Trenirala je u zrenjaninskom OK Poštar, odakle je, kao veliki talenat, prešla u beogradsku Crvenu zvezdu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana