Одаловић: Курти иде на окупацију сјевера да би терорисао Србе

Срна
Одаловић: Курти иде на окупацију сјевера да би терорисао Србе

БЕОГРАД - Предсједник Комисије за нестала лица Владе Србије Вељко Одаловић оцијенио је да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти минира дијалог у Бриселу јер жели да институционално потпуно окупира сјевер Косова и Метохије како би спроводио терор над Србима.

Коментаришући крах посљедње рунде дијалога Београда и Приштине у Бриселу, Одаловић је рекао да су потрошене године дијалога са њим да би он рекао оно што је причао и први пут када је отишао у Брисел, а то је да од тога нема ништа, да га то интересује и да он има свој пут.

-Курти је озбиљна опасност по мир и стабилност на овом простору и међународна заједница мора да га заустави - рекао је Одаловић за “Косово онлајн”.

Истакао је да Србија не може да заустави Куртија, јер би могло да дође до наставка ескалације због чега то мора да уради међународна заједница.

-Верујем да ће имати довољно снаге и разума да се такав човек уклони са функције коју обавља - рекао је Одаловић.

Сматра да Курти жели ову годину да заврши са оваквим стањем, а наредну, која је изборна и у САД и у ЕУ, искористи да би “окупацију сјевера завршио преко „контејнер градоначелника“ и одлука које они доносе”.

-И да једноставно обесмисли битисање и функционисање Срба на Косову, поготову на северу који је у овом тренутку врло агресивно нападнут. Не смемо да заборавимо да ни на југу није ништа боље, само што је север тренутно у фокусу јер је тамо ескалација највећа - рекао је Одаловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана