Odalović: Kurti ide na okupaciju sjevera da bi terorisao Srbe

Srna
Odalović: Kurti ide na okupaciju sjevera da bi terorisao Srbe

BEOGRAD - Predsjednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije Veljko Odalović ocijenio je da premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti minira dijalog u Briselu jer želi da institucionalno potpuno okupira sjever Kosova i Metohije kako bi sprovodio teror nad Srbima.

Komentarišući krah posljednje runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, Odalović je rekao da su potrošene godine dijaloga sa njim da bi on rekao ono što je pričao i prvi put kada je otišao u Brisel, a to je da od toga nema ništa, da ga to interesuje i da on ima svoj put.

-Kurti je ozbiljna opasnost po mir i stabilnost na ovom prostoru i međunarodna zajednica mora da ga zaustavi - rekao je Odalović za “Kosovo onlajn”.

Istakao je da Srbija ne može da zaustavi Kurtija, jer bi moglo da dođe do nastavka eskalacije zbog čega to mora da uradi međunarodna zajednica.

-Verujem da će imati dovoljno snage i razuma da se takav čovek ukloni sa funkcije koju obavlja - rekao je Odalović.

Smatra da Kurti želi ovu godinu da završi sa ovakvim stanjem, a narednu, koja je izborna i u SAD i u EU, iskoristi da bi “okupaciju sjevera završio preko „kontejner gradonačelnika“ i odluka koje oni donose”.

-I da jednostavno obesmisli bitisanje i funkcionisanje Srba na Kosovu, pogotovu na severu koji je u ovom trenutku vrlo agresivno napadnut. Ne smemo da zaboravimo da ni na jugu nije ništa bolje, samo što je sever trenutno u fokusu jer je tamo eskalacija najveća - rekao je Odalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana