Одаловић: Америка и ЕУ најодговорније за укупно стање на западном Балкану

Танјуг
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Генерални секретар Скупштине Србије Вељко Одаловић изјавио је да су САД и ЕУ најодговорније за укупно стање на западном Балкану и да стога имају и највећу обавезу да учине додатне напоре и свима помогну да се регион уреди на начин да има будућност и перспективу.

"Не могу они од Београда и Приштине очекивати да нађу решења за проблем који су нам они направили, а управо су САД и Европа дозволили да Албанци створе самопроглашену државу и подржали је", рекао је Одаловић.

Он је нагласио да је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти својим потезима показао да не преза ни од чега. "Мислим да доноси врло ексцентричне одлуке и не верујем да је у свему што је радио досад имао неку комплетну подршку, накнадно су му се придруживали. Бојим се да не буде нових провокација, нових проблема, он је склон томе", рекао је Одаловић за РТС.

Он је нагласио да међународна заједница и Приштина "морају апсолутно да приме к знању" резултате Српске листе на недавним изборима. "Заједница српских општина је наш будући циљ којем тежимо, јер је то обавеза коју Приштина мора да испуни", закључио је Одаловић.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана