Odalović: Amerika i EU najodgovornije za ukupno stanje na zapadnom Balkanu

Tanjug
Foto: Agencije

BEOGRAD - Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović izjavio je da su SAD i EU najodgovornije za ukupno stanje na zapadnom Balkanu i da stoga imaju i najveću obavezu da učine dodatne napore i svima pomognu da se region uredi na način da ima budućnost i perspektivu.

"Ne mogu oni od Beograda i Prištine očekivati da nađu rešenja za problem koji su nam oni napravili, a upravo su SAD i Evropa dozvolili da Albanci stvore samoproglašenu državu i podržali je", rekao je Odalović.

On je naglasio da je premijer samoproglašenog Kosova Aljbin Kurti svojim potezima pokazao da ne preza ni od čega. "Mislim da donosi vrlo ekscentrične odluke i ne verujem da je u svemu što je radio dosad imao neku kompletnu podršku, naknadno su mu se pridruživali. Bojim se da ne bude novih provokacija, novih problema, on je sklon tome", rekao je Odalović za RTS.

On je naglasio da međunarodna zajednica i Priština "moraju apsolutno da prime k znanju" rezultate Srpske liste na nedavnim izborima. "Zajednica srpskih opština je naš budući cilj kojem težimo, jer je to obaveza koju Priština mora da ispuni", zaključio je Odalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana