Обустављена истрага против Филипа Кораћа једног од најтраженијих људи у Србији

novosti.rs
Обустављена истрага против Филипа Кораћа једног од најтраженијих људи у Србији

Истрага против Филипа Кораћа, једног од најтраженијих људи у Србији и пријатеља Луке Бојовића, показала је да није био умјешан у убиство Блажа Ђуровића.

Истрага је обустављена, укинуто је ријешење о одређивању притвора и повучена је потерница, преносе Новости.

Новостима је у Вишем јавном тужилаштву званично потврђено да је истрага која се спроводила против Кораћа, по наредби надлежног тужилаштва од 11. јануара прошле године, због сумње да је подстрекавао на тешко убиство - обустављена, а као разлог наведено је да нема довољно доказа да би био оптужен за ово, али исто тако и било које друго кривично дјело за које се он гонио по службеној дужности.

То значи да је Кораћ, послије годину дана, слободан.

Надлежно Тужилаштво је наложило да се ураде биолошке анализе трагова из аутомобила који је коришћен приликом ликвидације Ђуровића, које би могле да расвијетле овај догађај. Међутим, анализа није показала да је он, на било који начин, умјешан у убиство или неко друго дјело за које се сумњичио.

Због убиства Ђуровића на оптуженичкој клупи сада се налазе Дарко Весковић и Немања Иванов, који негирају кривицу.

За Кораћа се говори да је у МУП евидентиран због наводних наношења тешких тјелесних повреда, фалсификовања новца, крађе, рекетирања, илегалног покушаја преласка границе, трговине дрогом... Никада није осуђиван за та дјела.

Ђуровић је убијен 10. марта 2018. године на Душановцу, испред куће рођеног брата Саше у Улици војводе Скопљанца број 22, након што је довезао њега и дјецу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана