Новинари спријечени да извјештавају о скрнављењу цркве у Бабином Мосту код Обилића

Срна
Новинари спријечени да извјештавају о скрнављењу цркве у Бабином Мосту код Обилића

БЕОГРАД - Удружење новинара Србије (УНС) затражило је од Еулекса, ОЕБС-а и приштинских институција да покрену истрагу због незаконитог и дискриминаторног понашања Косовске полиције, која је јуче новинарским екипама забранила да извјештавају о скрнављењу православне цркве у Бабином Мосту код Обилића.

- Полицајци, који су били у дворишту цркве, избацивали су новинарске екипе које су долазиле током вишесатне истраге која је спровођена унутар и око цркве, уз образложење да их је забрањено снимати. Прво је избачена екипа "Гласа Америке" и Радио-телевизије "КиМ", а онда и остале редакције и дописници - наведено је у саопштењу УНС-а.

Из овог удружења истичу да су, послије неколико часова увиђаја, на лице мјеста стигли службеници Министарства за заједнице и повратак самопроглашеног Косова, који нису познати новинарским екипама, а којима је дозвољено да фотографишу рад полицајаца и да о томе обавијесте јавност.

Из УНС-а оцјењују да су припадници Косовске полиције грубо прекршили закон, дискриминишући новинаре и медијске раднике, те изражавају бојазан да полиција јучерашњим понашањем и односом према новинарима прикрива или прећуткује информације о скрнављењу цркве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана