Нови службеници ОИК-а одбили да раде у канцеларијама на сјеверу

Срна
Нови службеници ОИК-а одбили да раде у канцеларијама на сјеверу

ПРИШТИНА- Нови чланови општинских изборних комисија (ОИК) у Звечану, Лепосавићу, сјеверном дијелу Косовске Митровице и Зубином Потоку, који су јуче насилно покушали да уђу у канцеларије тих комисија, данас су одбили да оду на посао, речено је Срни у Централној изборној комисији (ЦИК) у Приштини.

Како су навели у ЦИК-у, службеници четири општинске изборне комисије одбили су да иду на посао у канцеларије смјештене у објектима општинске управе.

За нове чланове општинских изборних комисија умјесто Срба који су напустили све приштинске институције, укључујући и ОИК-е “доведени” су чланови политичких партија косовских Албанаца из општина јужно од Ибра.

Они су јуче у пратњи косовске полиције покушали да уђу у канцеларије у четири општине на сјеверу Покрајине, што је изазвало револт грађана.

Из ЦИК-а додају да ће предсједник ове комсије накнадно, послије консултација са највишим представницима институција у Приштини, обавијестити јавност о коначној одлуци службеника ОИК-а.

Претходно је предсједник привремених институција самопроглашеног Косова Вјоса Османи најавила могућност да се одгоде ванредни избори за градоначелнике четири општине на сјеверу Косова и Метохије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана