Novi službenici OIK-a odbili da rade u kancelarijama na sjeveru

Srna
Novi službenici OIK-a odbili da rade u kancelarijama na sjeveru

PRIŠTINA- Novi članovi opštinskih izbornih komisija (OIK) u Zvečanu, Leposaviću, sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i Zubinom Potoku, koji su juče nasilno pokušali da uđu u kancelarije tih komisija, danas su odbili da odu na posao, rečeno je Srni u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) u Prištini.

Kako su naveli u CIK-u, službenici četiri opštinske izborne komisije odbili su da idu na posao u kancelarije smještene u objektima opštinske uprave.

Za nove članove opštinskih izbornih komisija umjesto Srba koji su napustili sve prištinske institucije, uključujući i OIK-e “dovedeni” su članovi političkih partija kosovskih Albanaca iz opština južno od Ibra.

Oni su juče u pratnji kosovske policije pokušali da uđu u kancelarije u četiri opštine na sjeveru Pokrajine, što je izazvalo revolt građana.

Iz CIK-a dodaju da će predsjednik ove komsije naknadno, poslije konsultacija sa najvišim predstavnicima institucija u Prištini, obavijestiti javnost o konačnoj odluci službenika OIK-a.

Prethodno je predsjednik privremenih institucija samoproglašenog Kosova Vjosa Osmani najavila mogućnost da se odgode vanredni izbori za gradonačelnike četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana