Нови Сад: Три лица осумњичена за покушај убиства због премлаћивања младића

Срна
Foto: Архива

НОВИ САД- Више јавно тужилаштво у Новом Саду покренуло је истрагу против осам лица од којих су три осумњичена за покушај убиства због бруталног и суровог премлаћивања младића у овом граду.

Премлаћивање младића се догодило у суботу, 20. фебруара, у Улици Лазе Телечког, а снимљено је надзорним камерама.

Тужилаштво наводи да се истрага води због сумње да су лица чији су иницијали Л.М. /20/, В.С. /20/ и Н.Б. починили покушај убиства, за шта пријети казна затвора у трајању од најмање 10 година или доживотни затвор.

Тужилаштво је, поводом тог догађаја, у којем су лица Д.М. /24/, Ш. Н. /21/ и М.П. задобила повреде од више лица при безобзирном насилничком понашању, донијело наредбу о спровођењу истраге против укупно осам лица.

Сумња се да су лица В.С. /20/, М.М. /21/, Д.Н. /21/, М.М. /21/ и Б.М. починила кривично дјело насилничко понашање, које се према закону кажњава затвором у трајању од шест мјесеци до пет година.

Више јавно тужилаштво саопштило је данас и да је у току до сада предузетих радњи свих осам осумњичених ухапшено и да им је одређено задржавање до 48 часова.

У том року ће осумњичени бити саслушани у Тужилаштву, а о свему ће јавност бити благовремено обавијештена.

Премлаћивање младића у суботу, 20. фебруара, у Улици Лазе Телечког изузетно је узнемирило јавност.

На снимку надзорних камера види се да нападачи не само да ударају и шутирају ногама младиће и убадају их ножем, већ и у једном тренутку скачу по глави једног од повријеђених, који је без свијести лежао на асфалту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана