Novi Sad: Tri lica osumnjičena za pokušaj ubistva zbog premlaćivanja mladića

Srna
Foto: Arhiva

NOVI SAD- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu protiv osam lica od kojih su tri osumnjičena za pokušaj ubistva zbog brutalnog i surovog premlaćivanja mladića u ovom gradu.

Premlaćivanje mladića se dogodilo u subotu, 20. februara, u Ulici Laze Telečkog, a snimljeno je nadzornim kamerama.

Tužilaštvo navodi da se istraga vodi zbog sumnje da su lica čiji su inicijali L.M. /20/, V.S. /20/ i N.B. počinili pokušaj ubistva, za šta prijeti kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Tužilaštvo je, povodom tog događaja, u kojem su lica D.M. /24/, Š. N. /21/ i M.P. zadobila povrede od više lica pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv ukupno osam lica.

Sumnja se da su lica V.S. /20/, M.M. /21/, D.N. /21/, M.M. /21/ i B.M. počinila krivično djelo nasilničko ponašanje, koje se prema zakonu kažnjava zatvorom u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

Više javno tužilaštvo saopštilo je danas i da je u toku do sada preduzetih radnji svih osam osumnjičenih uhapšeno i da im je određeno zadržavanje do 48 časova.

U tom roku će osumnjičeni biti saslušani u Tužilaštvu, a o svemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Premlaćivanje mladića u subotu, 20. februara, u Ulici Laze Telečkog izuzetno je uznemirilo javnost.

Na snimku nadzornih kamera vidi se da napadači ne samo da udaraju i šutiraju nogama mladiće i ubadaju ih nožem, već i u jednom trenutku skaču po glavi jednog od povrijeđenih, koji je bez svijesti ležao na asfaltu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana