Нови детаљи трагедије на Ади Циганлији: Стефан (16) скочио у језеро, а није знао да плива

ГС
Нови детаљи трагедије на Ади Циганлији: Стефан (16) скочио у језеро, а није знао да плива

БЕОГРАД - Стефан Ч. (16), који се 6. јуна, заједно са другом Миланом С. (16) утопио на Ади Циганлији, није знао да плива.

Ово су Ненаду, Милановом оцу, казали Стефанови родитељи, који су дошли да се захвале што је Милан покушао да спаси њиховог сина.

- Људи немају речи да се захвале што је мој син покушао да извуче Стефана из воде. Нажалост није успео, па је и он сам настрадао. Рекли су ми да је Стефан био непливач - прича нам Миланов отац.

Како он истиче, на снимку са надзорне камере види се да му Милан пружа ногу, док сви остали бјеже.

- Нико није држао Милана, нити покушао да му помогне. Да га је бар неко од те бројне деце ухватио за руке, или испод пазуха, да су направили ланац, могли су да извуку и спасе Стефана, који се давио. Они су сви побегли, само је Милан остао да помогне, а дете које се давило, ухватило га је за ногу и свукло са понтона - прича он.

Подсјетимо, велика трагедија догодила се 6. јуна на Ади Циганлији када су тинејџери прослављали крај школске године са осмим разредом Миланове дјевојке.

Дјеца из осмог разреда су са понтона, на дијелу гдје је забрањено пливање и гдје пристају веслачи и кајакаши близу водоскока на Ади, скакала у језеро. На том мјесту је дубина пет метара и велика је трава.

Никоме није јасно зашто је Стефан скочио у воду ако није знао да плива.

На питање да ли га је можда неко од дјеце гурнуо, па можда и случајно, Ненад нам каже да су му рекли да је сам скочио.

- Не бих никога да кривим, само желим да апелујем на све надлежне да се убудуће не дозвољава деци да последњег дана школе долазе на Аду, скачу у воду и купају се. Нека се поставе полицијске патроле, које ће им забрањивати и враћати их - казао је отац преминулог дјечака. 

Данас сахрана

Стефан Ч. и Милан Стевановић биће сахрањени данас на гробљу Орловача. Стефанова сахрана је у 12 часова, а Миланова у 14. Породице ће сат времена раније примати саучешће у капелама на гробљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана